Skip to content

Radin zeliščni vrt

junij 10, 2009

003

Zeliščni vrt je eden izmed starodavnih načinov s katerim si ljudje še dandanes krepijo svoje zdravje in negujejo stike ter povezanost z naravo.

Nekoč so modreci v Indiji, Kitajski, Japonski ter drugod po svetu začeli gojiti zelišča, da bi s tem pomagali sebi in svojim bližnjim. V Evropi pa so s to dejavnostjo morda pričeli menihi in kasneje pa so to počele t.i. čarovnice, ki so bile na naših Evropskih tleh pregnane. Zelišča in Začimbe so se ohranile vse do danes in jih bomo skupaj s skupino podrobneje spoznali, posadili, ter se jih naučili negovati…

Delavnico sem si zamislila takole:

  1. Uvodno spoznavanje s skupino: Pogovarjali se bomo o sami ideji. Vsakdo bo imel priložnost povedati kaj mu Zdravilni / Zeliščni vrt predstavlja? Vsak posameznik ima namreč drugačno predstavo o ideji, zato se bomo odprto pogovarjali kakšne so naše dosedanje izkušnje z zelišči?
  2. Drugi del pogovora- kako do materiala? Skupaj s skupino bomo določili kako bi nam najbolje ustrezalo pridobiti material- zelišča? Lahko se pridobivanja materiala lotimo skupaj, ali pa vsak posameznik priskrbi eno do dve sadiki in jo nato prinese na dan, ko bomo začeli izvajati delavnice Moj vrt? Odločitev bo odvisna od časovnih zmožnosti posameznikov.
  3. Pogovor s skupino končamo z domišljijo: Zadnji del pogovora bo namenjen dodatnim idejam. Predlagala bom dodatni material, ki bi ga dodali v vrtu- in sicer lončene kuhinjske posode, ki bi krasile in dopolnjevale zelišča… Morda pa lahko nekdo tudi od doma prinese posodo, pokrovko, kuhinjski pripomoček, ki bi dobil nov pomen.
  4. Dnevi delavnic in ustvarjalnic Zeliščnega / Zdravilnega Vrta: Od udeležencev bom poskusila izvabiti igrivost, voljo do ustvarjanja in spoznavanja, predvsem pa sproščenost, povezanost skupine in domišljijo za nove ideje ter uspešno realizacijo ideje samih udeležencev.
Advertisements
No comments yet

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: